Værsågod – 12. november

Screen Shot 2019-06-13 at 11.49.48

12. november med faglig leder Mariann Hole

kl. 20:00 – gratis inngang

CCNOVEMBER-vsgod mariann

Mariann
 Hole
 er utdannet ved Statens teaterhøgskole (2004–2007) og NISS, Nordisk Institutt for Scene og Studio (2000–2003).

Hun debuterte som Ophelia i Hamlet ved Riksteatret og har blant annet også spilt Sykepleieren i Barnet ved Rogaland Teater. Hole har vært ansatt ved Nationaltheatret siden 2008.

Roller i utvalg, Nationaltheatret: Petra Stockmann i En folkefiende, Aljosja i Brødrene Karamasov, Titania i En midtsommernattsdrøm, Nina i Måken, Julie i Romeo og Julie, Lulu i Lulu – Pandoras eske, Thea Elvsted i Hedda Gabler, Liza i Demoner 2014, Agnes i Et drømspill, Irina i Tre søstre, Marja i Revisoren, Mariann i Seks roller søker en forfatter, Klatremus i Dyrene i Hakkebakkeskogen, Marley i Motortown, Kamma i Mysterier, Celia i Som dere vil og Hilde Wangel i Byggmester Solness.

Hole var del av den kunstneriske ledelsen for Komilab ved Torshovteatret fra 2010 til 2012, der hun spilte i Herr Kolpert, Endelig skjer det noe, Ti liv!, De foreldreløse, Jåtåkdag og Håndtering i Spokane. I 2012 vant de Heddaprisen i kategorien særlig kunstnerisk innsats for prosjektet. Hun har også hatt diverse roller i Radioteatret.

TV: Vera i TV-serien Halvbroren (NRK 2013), en rolle hun ble nominert til Gullruten og vant FIPA Awards for, og Øyevitne (NRK 2014).

Hole vant Heddaprisen 2014 i klassen beste kvinnelige skuespiller for tittelrollen i Lulu – Pandoras eske.

 

Værsågod er et tilbud for profesjonelle skuespillere som ønsker å vise frem arbeidet sitt. Vi ønsker alle kunstneriske utrykk velkommen, så lenge skuespilleren er i fokus. På slutten av visningen vil det være åpent for publikum og faglig veileder til å komme med kommentarer, konstruktive tilbakemeldinger og spørsmål.

Faglig veiledere er veletablerte skuespillere som deler av sin erfaring for å kunne hjelpe kollegaer videre i sitt arbeid!

Det var en utelukkende positiv opplevelse å delta på Værsågod. Publikum møtte aktørene med varme og oppriktig interesse. Jeg håper flere scenekunstnere velger å bruke det strålende tilbudet som Værsågod er. Jeg deltar gjerne igjen!

-Trude-Sofie Olavsrud Anthonsen, aktør.

Tenk at det finnes et sted i Oslo der skuespillere kan prøve ut nytt materiale for publikum i helt trygge omgivelser. Det er nyttig for skuespilleren og underholdende for publikum. Velkommen!

– Svein Tindberg, faglig veileder.