Kampenjazz: Selma, Ibou og Moksha

selma ibou

søndag 2. februar

kjøp-billetter-buy-tickets

Selma French Bolstad: fiolin, Ibou Cissokho: kora

Moksha: Oddrun Lilja Jonsdottir, gitar, Sanskriti Shrestha: perkusjon/vokal ,Tore Flatjord, perkusjon

Foto: Johannes Selvaag/privat  Sigurd Ytre-Arne

Med duoen Selma & Ibou klinger titalls strenger i resonans, fra kora og hardingfele. Du kan høre de musikalske røttene i den Senegalesiske griot-tradisjonen og i norsk folkemusikk, med et fokus på møtet her og nå. Bli med og lytt mellom strengene, gjennom vekslingen av ostinater og unison sang fra Bolstad og Cissokho.

Trioen Moksha består av gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir, Sanskriti Shrestha på perkusjon/vokal og Tore Flatjord på perkusjon. Sammen skaper de en distinkt og unik blanding av europeisk improvisasjon og indisk raga.

Jonsdottir presenterer klare, åpne toner og linjer, enten hun velger akustisk eller elektrisk gitar. Perkusjonen til Shrestha og Flatjord danner lag på lag med lyd som kan løfte musikken opp og fram eller som kan liste seg fram under musikken og endre det musikalske landskapet.

Nepal, Valdres, Senegal og Grorud – det blir flott musikk av slikt!