UTSATT – SLIPP BOTSEN FRI FESTIVAL

botsen, sirkus botsen

UTSATT TIL HØSTEN (mer info kommer)

En dags festival for å markere at vi vil ta i bruk det nedlagte Botsfengsel til kunst og kultur formål.
Botsparken/Grønlandsparken
kl. 14 – 22:00
gratis og åpen for alle

program og info kommer snart!

 

mer info på:

https://www.botsen.no

«Slipp Botsen Fri» er et kulturelt grasrotinitaitiv av folk og organisasjoner som bryr seg om Grønland og som vil lage Kulturhus i det nedlagte fengselet. De siste fangene forlot Botsen høsten 2017. Det gamle fengselet stenger ikke lenger folk inne, nå er det publikum som stenges ute. Vi har banket på døra og har stått klar til å flytte inn for å etablere Kulturhus på Botsen fra samme dag som fangene flyttet ut.

Folk trenger Hus, Hus trenger Folk! Grønland trenger Botsen – Botsen trenger Grønland.

Vi engasjerer oss for Botsens framtid og vil ta den i bruk nå og la folk bli kjent med stedet. Vi vil delta aktivt i diskusjonen om hva Bosten kan bety for Grønland og Oslo Øst i framtiden. Diskusjonen vil vi at skal skje i det offentlige rom og vi vil medvirke i den ved å bruke bygget og rommene og muren og parken mens vi diskuterer.

Botsen må bli kulturmuskel i skjæringspunktet mellom Grønland, Gamlebyen, Tøyen og Kampen.  Botsen kan romme alle sjangere av kunst, kultur og håndverk. Listen over interesserte som vil inn er lang. Botsen kan romme tilbud til alle aldersgrupper og særlig for lokalbefolkningen, men også for hele Oslo.

Initiativgruppa Slipp Botsen Fri består av: Nordic Black Theatre & Cafeteatret Varde Teatret,  Sirkus Xanti, Ingvild Hammer og Pain Solution i samarbeid med Snøhetta og Hovind AS.