AVLYST // Kampenjazz // Miman – 31. januar

Hans Kjorstad: fele, renstemt harmonium og perkusjon, Andreas Røysum: klarinetter og perkusjon, Egil Kalman: kontrabass, modulær synthesizer og trommer.
Foto: Christer Männikus

Søndag 31. januar, kl. 20:00

DETTE ARRANGEMENTET ER DESSVERRE AVLYST.

Da den svenske poeten Harry Martinson skrev diktsyklusen «Aniara»,  var det som en reaksjon på trusselen om utslettelse av atomvåpen. Verket er like aktuelt i dag, med et miljøtruende Damoklessverd hengende over menneskeheten.

Trioen Miman, henter sitt navn fra den allvitende datamaskinen, en Mima med kunstig intelligens som vet alt, men som kun kan kommunisere gjennom gåter og kryptiske fragmenter. En maskin som av mange blir gudeforklart.

Kjorstad, Røysum og Kalman føler seg like hjemme i frijazz, som i folkemusikken, som i samtidsmusikk. Med en mangefasettert bakgrunn koker de en gryte som synger med en organisk lyd hvor tonale teksturer smelter sammen med det akustiske og det elektriske. Musikken skaper et sted der stilarter og tidsaldre går i oppløsning. Bandet Miman står som et vitnesbyrd om den kollektive tankes potensiale i musikk.

Mellom kaos og kosmos – en liten blåsa i Guds andes glas