International Jazz Day på Victoria Nasjonal Jazzscene // Ivan Mazuze Band med gjester – 30. april

Fredag 30. april, kl. 20:00, livestream via Victoria Nasjonal Jazzscene

Billetter og mer info:

Celebrate the International Jazz Day in the company of Ivan Mazuze Band and exclusive guest appearances!

For å markere International Jazz Day inviterer en rekke kulturorganisasjoner til feiring og konserter med både unge og erfarne musikere! International Jazz Day er et årlig UNESCO-arrangement, som ble avholdt for første gang i Paris i 2011, med jazzlegende Herbie Hancock i spissen. Hovedkonserten blir sendt fra Victoria – til hele verden! Feir dagen sammen med oss!

Allerede søndag 25. april hører du den første konserten i Oslos markering av International Jazz Day. Den superfine trioen TriMolo spiller musikk som forener den arabiske musikken og den norske folkemusikken, konserten kan du høre fra oss på Nordic Black Theatre på direkten hjemme klokken 20.00! Mer informasjon og billetter her: nordicblacktheatre.ticketco/trimolo internasjonale_jazzdager

Ivan Mazuze Band
På globusen er det et greit stykke vei fra Mosambik til Oslo, og det blir ikke noe særlig kortere av å ta turen om Cape Town. Musikalsk sett har distansen likevel vist seg å være forbausende kort. Saksofonisten Ivan Mazuze hadde allerede en lang og lysende karriere i hjemlandet da han for mer enn ti år siden fulgte hjertet og reiste nordover. Her har han blitt en vital del av hovedstadens musikkliv og har flere plateutgivelser og internasjonale turneer bak seg.

Mazuze har en elegant og leken saksofontone med utadvendt musikalsk energi med assosiasjoner til amerikanske storheter som Branford Marsalis. Likevel, røttene sitter fortsatt dypt i sørafrikansk tradisjon og rytmikk. Kall det verdensjazz, fusion eller afro-jazz, resultatet er uansett ekstremt hørbar og tilgjengelig musikk som fort fenger både hjertet og dansefoten!

Til markeringen av den internasjonale jazzdagen har Ivan håndplukket tre gjestemusikere, alle bosatt i Oslo, men med ulike kulturelle og musikalske bakgrunner. Sammen vil Ivans kvartett og gjestemusikerne vise at jazz og improvisasjon kommuniserer på tvers av kulturer, og løfte frem det fantastiske mangfoldet vi har i musikk-Oslo i dag!

Det blir et kort intervju med Ivan Mazuze som introduksjon til konserten.

Ivan Mazuze – saksofon, Bjørn Vidar Solli – gitar, Jens Fossum – bass, Raciel Torres – trommer
Gjester: Hanne Tveter – vokal, Olga Konkova – piano, Sanskriti Shrestha – tablas