International Jazz Day // Trimolo – 25. april

Søndag 25. april, kl. 20:00, livestream

Nordic Black Theatre, Oslo Jazzfestival, Nasjonal jazzscene, Kampenjazz, Østnorsk jazzsenter og Samspill International Music Network jobber sammen for å  feire UNESCOs International Jazz Day  2021.
Hovedkonsert spilles på Victoria nasjonal jazzscene på selve dagen 30. april. Som en del av feiringen spiller Trimolo en nettkonsert på Nordic Black Theatre søndag 25. april.

Trimolo Trio:
Trimolo er et musikalsk samarbeid som forener den arabiske musikken og den norske folkemusikken. Det som i utgangspunktet kan virke svært forskjellig, viser seg å ikke være så ulik likevel når musikken smelter sammen til et felles uttrykk.

Melodiene får et større fargespekter: en syrisk melodi blir nesten som norsk når den spilles på en hardingfele og en norsk melodi får en større fargepalett når den spilles på det arabiske strengeinstrumentet oud og kanun.

Khaled Habeeb (oud) er en syrisk musiker som har spilt flere konserter i Norge og samarbeidet med både Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester.

Tuva Færden (hardingfele, lyre og vokal) er en norsk folkemusiker og er blant annet medlem av bandene VRANG og Raabygg.

Saleh Mahfoud er en syrisk sanger og multiinstrumentalist som står bak mange musikalske og kulturelle prosjekter i Oslo, inkludert bandet Majāz, Oslo Dabke Klubb og Oslo Dabke Festival.