TekstLab festival 2021: Glokale stemmer – 20. og 27.-29. oktober

Festivaldager 18. – 30. oktober 2021

Foregår program her på Nordic Black Theatre:
20. oktober og 27. – 29. oktober

Hjertelig velkommen til den åttende TekstLab-festivalen i rekken – Glokale Stemmer 2021 på Deichman Biblo Tøyen, Sentralen i Oslo sentrum, Cafeteatret / Nordic Black Theatre, Dramatikkens hus og Interkulturelt Museum på Grønland fra mandag 18. oktober – lørdag 30. oktober!

Fullstendig festivalprogram finner du på tekstlab.com/festival

Program

– Onsdag 20.okt, 18.00: FILMVISNING: KUNST FRA PANDEMIEN.
Facebook-event

Hent ut fribillett i forkant.

Kunst fra pandemien, Digital Scratch-visning.
Vi viser unge kunstneres arbeid i isolasjonens tid.
Popcorn og film!


– Onsdag 27.okt, 18.00: KUNST SOM POLITIKK: KUNSTEN Å SKRIVE – ET KRITISK BLIKK.
Facebook-event

Hent ut fribilletter i forkant.

Hvilke blikk er representert i samtidens kunstkritik? Vi er i en tid der kunsten utvides med andre kunstnere, nye former og bredere nedslagsfelt. Hvem er det som skriver kunstkritikk, hvem skriver de om og hvilken kunst blir synliggjort? Hvilken kompetanse kreves for å vurdere kunstnerstemmer og kunstprosjekter som bryter med det tradisjonelle både når det gjelder  uttrykk og deltakelse; som i interkulturelle, tverrfaglige og deltakende prosjekter?

Panelsamtale med Rania Broud, Carl Aquilizan, Meera Manjit Kaur, Mariken LauvstadFagseminar i serien «Kunst som politikk» .

Gratis inngang, åpent for alle.
Seminar serien er støttet av Norsk Kulturråd

Arrangementet er en del av TekstLab Performing Arts Festival Glokale Stemmer 18-30.oktober 2021. Med nye stemmer, historier og uttrykk av kunstnere, barn og ungdom fra hele Oslo. Forestillinger, konserter, workshops, fagseminar-serien: Kunst som politikk, dialogmøter, internasjonale gjester og samtaler.

TekstLab er støttet av: Bergesenstiftelsen, Kulturrådet, Kulturtanken, Oslo kommune, Områdeløft Grønland og Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigestiftelsen og Talent Norge
Fullstendig festivalprogram finner du på tekstlab.com/festival– Torsdag 28.okt, 18.00: KUNST SOM POLITIKK: KUNST SOM AKTIVISME.
Facebook-event

Hent ut fribillett i forkant.

Paneldebatt om kunstnerisk aktivisme og politisk kunstMed: Hanan Benammar, Lars Kjemphol, Vjolla Emiri , Emma ArnoldPanelet ledes av Hanna Asefaw

Arrangementet er en del av TekstLab Performing Arts Festival Glokale Stemmer 18-30.oktober 2021. Med nye stemmer, historier og uttrykk av kunstnere, barn og ungdom fra hele Oslo. Forestillinger, konserter, workshops, fagseminar-serien: Kunst som politikk, dialogmøter, internasjonale gjester og samtaler.

Kunst som Politikk er støttet av Norsk Kulturråd.

TekstLab er støttet av: Bergesenstiftelsen, Kulturrådet, Kulturtanken, Oslo kommune, Områdeløft Grønland og Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigestiftelsen og Talent Norge.


– Fredag 29.okt, 19.30: SUSANNE XIN, Cây đa + suppe og jam.
Facebook-event

Hent ut fribillett i forkant.

Den musikalske forestillingen Cây đa er en arbeidsvisning om flukt, sårbarhet, identitetsforvirring og kjærlighet. Gjennom å blande egne historier fra oppveksten, foreldrenes kamp som båtflyktninger og vietnamesiske folkeeventyr i et meditativt landskap, ønsker Susanne Xin å gripe publikum med alle sanser og skape dialog. 

Susanne Xin er kunstner og pianist. Etter å ha deltatt i TekstLab Unge Stemmer og Prøverom Ung er hun nyeste tilskudd til TekstLab Inkubator. Susanne er med i vårt teaching artist program med barn og ungdom og er samskapende kunstner i TekstLabs kollektive produksjoner, i tillegg til å utvikle sitt eget prosjekt Cây đa.

Konsept/idé/utøver: Susanne XinKunstnerisk veiledning:  Julian Skar, Shanti Brahmachari, Vjolla Elisa EmiriProdusent:

TekstLabFoto: Sindre Deschington

Konserten etterfølges av suppe og jam! 

Arrangementet er en del av TekstLab Performing Arts Festival Glokale Stemmer 18-30.oktober 2021. Med nye stemmer, historier og uttrykk av kunstnere, barn og ungdom fra hele Oslo. Forestillinger, konserter, workshops, fagseminar-serien: Kunst som politikk, dialogmøter, internasjonale gjester og samtaler.

TekstLab er støttet av: Bergesenstiftelsen, Kulturrådet, Kulturtanken, Oslo kommune, Gjensidigestiftelsen, Områdeløft Grønland og Tøyen, Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigestiftelsen og Talent Norge.