Samspill og Kampenjazz // Residerende kapellmester Oddrun Lilja: ORIXA med LILJA/Carvalho/Tollefsbøl/Extended Ground – 27. februar

Søndag 27. februar kl. 20:00

Sofie Tollefsbøl, Bethany Forsberg og Andrea Louise Horstad: vokal, Oddrun Lilja: gitar og vokal, Jo Fougner Skaansar: bass, Celio de Carvalho: perkusjon, Thomas Strønen og Extended Ground perkusjonsensemble: perkusjon, Erlend Mokkelbost: medprodusent og initiativtaker

Foto Anne Valeur Logo: Jens Carelius

Verket ORIXA startet som et bestillingsverk høsten 2021 for Parkteatret i Oslo, der det ble framført første gang for et begrenset publikum. Nå tar Oddrun Lilja ORIXA videre på Kampenjazz, og med det avslutter hun sitt residentskap med et smell.

En ting er soleklart. Det blir et magisk smell – med mange farger. De åndelige hjelperne orixa i den afro-brasilianske umbanda-religionen er sendt av universets skaper for å støtte menneskene og hjelpe dem til å leve gode liv. Et liv uten musikk er definitivt ikke et godt liv. Gitar, bass, vokal og perkusjon, det kan med åndenes hjelp bli vakker musikk av slikt!

Orixa er avkommet til skapelsens kilde, en skaper som er og som ikke er, som aldri kan uttømmes. Akkurat som kildene til denne musikken. Orixa viser veien til den frigjørende sannheten om livet og musikken. Akkurat som moksha er frigjørende i en helt annen kosmologi. Med et langt kosmologisk sprang kan vi dermed si: Som ORIXA vokser ut av LILJA, er også Orixa en kosmisk forening av Lilja og Moksha.

Lilja i den tiende himmel!

Konserten er støttet av Norsk jazzforum.