Film // Samma sång, En resa til Peps Persson – 2. mars

Onsdag 2. mars kl. 19:00, 100 kr

Facebook-event

Peps Persson var en legende i svensk musikkliv, som rangeres sammen med Bellmann og Evert Taube. Da skåningene ble bedt om å stemme fram en «landshövding» av Kvällsposten fikk Peps dobbelt så mange stemmer som Zlatan, som ble nummer to. 

Helt siden «Hög standard» og «Spår» kom ut på 70-tallet har Peps og Blodsbandet turnert Sverige rundt og fascinert stadig nye generasjoner med sin musikk og sine tekster. 

De siste årene levde Peps et tilbaketrukket liv på småbruket i skogen ved Vittsjö, og unngikk oppmerksomhet omkring sin person. I filmen «Samma sång» får vi et åpenhjertig møte med Peps, basert på lange, sene kvelder i samtale om musikken, farens betydning, politikken og tro, håp og kjærlighet. Vi får også vite at den skånske reggaen ble født under en biltur til Norge.

I filmen medvirker også Bosse Skoglund og Rolf Alm fra Blodsbandet, som begge var avgjørende for den skånske varianten av reggae. Peps og Bosse omtaler hverandre som «brødre,» kanskje ikke helt tilfeldig at de kalte seg «Blodsbandet.»

Jason «Timbuktu» Diakitè omtaler Peps’ tekster som noe av det beste som er skrevet på svensk, og forteller i filmen at Peps var hans viktigste inspirasjonskilde da han selv begynte å skrive svenske tekster.

Under arbeidet med filmen møtte vi mange i Sverige som begrunnet sin beundring og respekt for Peps med at «han er jo så ærlig,» og »ingen kan mistenke Peps for å ljuge.» «I reggaemusiken såg han ett kollektivt budskap och en politisk glöd som bluesen saknade men vägrade samtidigt gå någon annan väg än sin egen,» skriver Markus Larsson i Aftonbladet. 

Dessverre gikk både Bosse og Peps bort tidligere i år, dermed er «Samma sång» også et siste møte med to av Sveriges største kulturpersonligheter.

Undertekst svensk.