Fortellerfestivalen // Hemmeligheter og Løgner – 1. april

Fredag 1. april kl. 19:00, 210 kr/ 150 kr (student/honnør)
Dørene åpner kl. 18:00

Facebook-event

Festforestilling: Hemmeligheter og løgn

En festforestilling med fortellinger og musikk, teater og slam. Klarer du å skille det som er løgn og det som er sant?


Kveldens vert er den eminente Kjetil Solberg Stavenes, som slammer sitt kjærlighetshat til Oslo, byen han ikke kommer fra.

Abbi Patrix – en levende fransk fortellerlegende – forteller denne lureridagen den eneste sanne historien han kan, nemlig fortellingen om navnet hans.

Torgrim Mellum Stene og elever fra teaterskolen Nordic Black Xpress forteller om løgn, fanteri og narrerier, fra livet og sagnene.

Lina Teir spiller, synger og forteller på sin gamle österbottniske finlandssvenske dialekt.

Festivalstyret består stort sett av fortellere – og de snakker bestandig sant, men neppe denne kvelden.

Og ikke minst, Samir Madad viser et utdrag av en forestilling under arbeid: Korte år, lange dager, en SPKRBOX produksjon som regisseres av Hedda Sandvig. Under lockdownen tar Samir inn over seg “for aller første gang, hva den kidden egentlig hadde gått gjennom.” Krydret av egne låter forteller han om hjemstedet sitt i Afghanistan, om sollyset gjennom trærne rundt gårdsplassen og om den dramatiske reisen som varte i flere år, og som tok han til et bittelite tettsted på Nord-vestlandet, om å bli invitert på sin første julefeiring og om å få seg norske besteforeldre. Om å oppdage hiphop, om å ønske seg damebunad, om å bo i et kott på Helsfyr. Om en pappa som forsvinner. Om at Oslos gater like gjerne kunne vært fjellet.

Full programinfo for Fortellerfestivalen 2022 finnes på fortellerfestivalen.no/festival22.