Global Oslo Music // Lamine Cissokho & Manish Pingle – 6. mai

Fredag 6. mai kl. 19:00, 200 kr.
Dørene åpner kl. 18:00

Facebook-event

Global Oslo Music har gleden av å invitere tilbake Lamine Cissokho, som forrige gang gjestet den årlige festival Global Nights sammen med Becaye.

Fra Senegal er Cissokho etterkommer av en velkjent mandingomusiker og tilhører eliten blant koraspillere i verden.
Hans musikk er en særegen kombinasjon av mandingo, jazz og verdensmusikk som har nådd publikum over hele verden. Cissokho er også kjent fra samarbeid med blant andre Ballake Sissoko, Ian Carr, Mamadou Dembele og Ibou Calebasse.

Til Oslo kommer han denne gang med ragamester og slidegitarist Manish Pingle fra India, omtalt som et mesterlig møte mellom to strengeinstrumenter. Vi klipper fra svenske Dagens Nyheter da de hørte duoens første album fra 2019 «New Continents»:

– Det er vakkert fra starten av, selvfølgelig, med Lamine Cissokhos sprudlende, klare kora og Manish Pingles surrealistiske slidegitar som slår til og føles litt lett. Etter halvannet minutt siger en liten rytme inn og vi tas med inn i en helt spesiell følelse av fredsommhet. Et møte mellom Senegal og India med høyde under taket og god varme (…).


Når Cissokho og Pingle kommer til Nordic Black Theatre er det med et repertoar av sjelden karakter – i verdensklasse!

Les og hør mer om duoen:

www.youtube.com/watch?v=Pa-isEpuiaM

www.laminecissokhokora.com

www.manishpingle.com


Med støtte fra Kulturrådet og Oslo kommune.