Kampenjazz // Johan Lindvall

søndag 18. september kl 20:00, 230/150 Kr
Dørene åpner kl. 19:30

Johan Lindvall: piano

Foto Trine Hansen

Johan Lindvall er fra Kungsbacka, men det er i Oslo han har etablert seg som en sterk stemme i det unge improvisasjonssamfunnet – og etter hvert nå også i Bergen. Han har vist seg som en sterk samtidskomponist. Ikke minst har han vist det med sitt store ensemble Torg og med bestillingsverket til Moldejazz med Trondheim jazzorkester i 2020, et verk som dannet grunnlaget for albumet «Om du reser mycket». Han ga i tillegg nylig ut sitt andre trioalbum på Jazzland, «This is not about you». 

Men det er i hans soloarbeider vi hører essensen av hans musikalske virke. Han har blant annet gitt ut tre album der han spiller egne verk, så vel som av komponisten og musikeren Fredrik Rasten. Det siste, «Four Parallel Rivers», ble gitt ut i fjor. Her spiller Lindvall musikk skrevet av Rasten, der ifølge komponisten «… the microtonal dimension is essential» – og det på et flygel.

Fire elver små blir en stor å!