Lille Botsen // Yeisy Rojas

lørdag 20. august kl 13:00, Gratis – Botsparken Grønland

Facebook-event

Gjennom sommersesongen vil vi presentere musikk, teater, sirkus og annen underholdning på Lille Botsen Amfi (Botsparken, Grønland). Programmet varierer fra gang til gang, stort sett til faste tider, og veksler mellom tema og målgrupper. Lille Botsen er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre og Slipp Botsen Fri.

 Yeisy Rojas (født september 1990 i Havanna) er en sanger, fiolinist og komponist fra Cuba. Hun har utdanning fra ENA (Den nasjonale kunstskolen i Havanna), og var ansatt som fiolinist i Nasjonalballetten og Operaen i Havanna fra 2009 til 2016.

 I 2016 flyttet hun til Norge og tok bachelor og master i utøvende rytmisk og world music ved musikkonservatoriet på Universitetet i Agder.

 I oktober 2021 kom hennes første singel «Mas Mas» i forbindelse med konsert på Bergen Internasjonale Musikkfestival og andre singel «Camino de Elegua» ble sluppet i februar 2022 i forbindelse med konsert på Serendip-festivalen i Oslo. Disse produksjonene ble innspilt i Havanna med musikerne Rolando Luna, Yissy Garcia, David Faya og Adel Gonzales. Hun har også vært å høre på live session og intervju i NRK P2s programmer «Musikklivet», «Jungeltelegrafen» og «Verdenscenen».

 30. april spilte hun på Victoria Nasjonal Jazzscene i forbindelse den internasjonale jazzdagen som ble etablert av Unesco i 2011. Her hadde hun blant annet med seg Grammy Award-vinnere Gaston Joya på bass og Rodney Barreto på trommer.

 Vi ønsker store og små hjertelig velkommen tilbake til å vitne til Yeisys musikalske magi med gratis popcorn og inngang!

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB

Om Slipp Botsen Fri- prosjektet:
Vi ønsker å ta i bruk Botsen og skape et mangfoldig kulturhus. Botsen har et unikt potensiale med sin store bygningsmasse, parkanlegg og mur.

https://www.botsen.no