The Extended Quartet // 22. November

tirsdag 22. november kl 19:00, 200/100 Kr
Dørene åpner kl. 18:00

«Denne konserten vil inneholde urfremføringen av Mirsaeed Hosseiny Panahs nye komposisjon. Stykket er skrevet for Strax Saxofonkvartett, kromatisk santoor og live elektronikk. Mirsaeed har prøvd å utforske ulike forhold mellom klangkarakterene til santooren og saxofonene.


Mirsaeed Hosseiny Panah er en Oslo-basert, iransk komponist og musiker, med santoor som sitt hovedinstrument. Hans kuriositet rundt ulike musikalske sjangre, har ledet til studier i både klassisk og jazz-komposisjon, i tillegg til hans arv i klassisk, iransk musikk. Grunnet hans mangfoldige bakgrunn, tror han – på tross av sjangrenes iboende kontraster – at de har et felles musikalsk språk som kan kombineres. Han har ikke kun blitt invitert som solist til flere ensembler og orkestre, men også fått flere kommisjoner som komponist og arrangør.


Strax saxofonkvartett består av fire unge og talentfulle musikere, med sin hovedbase i Oslo. De har blant annet gjort musikk av profilerte norske komponister som Helge Sunde og Henrik Hellstenius, og har også fått veiledning av sistnevnte gjennom det siste året.»

Tusen takk til Kulturrådet og Komponistenes vederlagsfond for støtte til denne nye komposisjonen.

Jeg ønsker også å rette en stor takk til Norsk Komponistforening for dokumentasjonsopptak av denne konserten.

Photo: Bjørk-Guinevere Kinsella Eide