Det norske damekor // Kunsten aa eta // Irriterende skjønnhet

torsdag 13. oktober kl 20:00, 220 kr
Dørene åpner kl. 19:00

Facebook-event

Velkommen til dobbel urfremføring av Birgit Djupedal og Morten Christophersen med det norske damekor!

Det norske damekor inviterer til en samtidsmusikkens verden hvor samfunnsklisjeer, i-landsproblemer og matinntak som kunstretning er noen av temaene som tas opp.

Torsdag 13.oktober. Kl. 20.00
Nordic Black Theatre & Cafeteateret

Baren er åpen!

Om verkene:
Christophersens “Irriterende skjønnhet” tar tak i klisjéene i samfunnet, både de gode og de ikke fullt så gode. Det hele med et lekent skråblikk på i-landsproblemtatikken vi lever i dag. Teksten er basert på en usystematisk spørreundersøkelse blant komponistens venner og bekjente.

Djupedal tar oss hundre år tilbake i tid med tekster til kvinner i samfunnet av Hulda Garborg. Med utgangspunkt i “Kunsten aa eta” fra hennes bok “Heimestell: uppskrifter og rettelidingar for smaae hushald, helst paa lande” der kvinnen får tips til hvordan en dannet kvinne for eksempel skal spise, ser Djupedal på tekstene i nåtidens kontekst der hva vi spiser har blitt som en egen kunstretning.

I tillegg fremføres blant annet verk av Stine Sørlie.