FRAM#4 – Shaw, Oliveros, Beach, Myhr

tirsdag 18. oktober kl 19:00, 250 kr/ 200 kr/ 100 kr
Dørene åpner kl. 18:00

Foto: Ignat Wiig

FRAM er konsertserien med musikk skrevet av kvinnelige komponister!

Det er klart for første konsert i en ny sesong, og med oss har vi fått et knippe spennende og veldig dyktige musikere, til å fremføre gamle og nye perler.

PAULINE OLIVEROS (1932-2016) står som en av de viktigste musikktenkerne i nyere tid. Hun var en av grunnleggerene av Deep Listening Institute, og hennes refleksjoner rundt dyp lytting/deep listening og sonisk bevissthet er helt sentrale innen samtidsmusikalske miljøer. Stjerneakkordeonist Kalle Moberg fremfører hennes verk «Horse sings from cloud».

CAROLINE SHAW er en amerikansk fiolinist, sanger og komponist som arbeider på tvers av ulike sjangre. Hun ble i 2013, som den yngste gjennom tidene, tildelt Pulitzerprisen i musikk, og er på vei til å bli en av vår tids største komponister. På konserten fremføres verket «Thousandth Orange» av FRAM Ensemble.

HELGA MYHR er en ettertraktet hardingfelespiller og sanger. Høsten 2019 gav Myhr ut sitt første soloalbum «Natten veller seg ut», på Motvind Records, som mottok nominasjon til Spellemannprisen. På denne konserten vil dere få høre et utvalg av musikk som Myhr har skrevet, samt hennes tolkninger av tradisjonelle slåtter og sanger fra hjemplassen hennes, Hallingdal.

AMY BEACH var den første amerikanske kvinnen som komponerte kunstmusikk i større format. Til tross for et samfunn som gjorde det vanskelig for henne som kvinne klarte hun å slå gjennom og bli en av landets fremste komponister. FRAM Ensemble fremfører første sats fra hennes Pianotrio i a-moll, op.150.

Utøvere
Kalle Moberg
Helga Myhr
Anna Rødevand
Nanna Ikutomi Sørli
Sophia Hugo Cabo
Edel Bolstad

Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.