Boklansering // Ruth Reese – Black dreams revisited – 7. desember

onsdag 7. desember kl 18:00

Facebook-event

Sted: Formidlingssenteret, Den Norske Opera & Ballett

Arrangør: MiRA-Senteret 

I anledning Nordic Black Theatres 30 års jubileum settes teaterstykket «Ruth Reese – Give me A Crown» opp på Den Norske Opera & Ballett 7. og 8. desember. Hele byen inviteres til to gratis festforestillinger på Scene 2 og billettene slippes på operaen.no 28. november kl. 11.

Onsdag 7. desember i forkant av forestillingen inviterer MiRA-Senteret til boklansering av boken Ruth Reese: Black dreams revisited (2022). Alle interesserte er hjertelig velkommen.

Send gjerne en påmelding til oss på post@mirasenteret.no hvis du ønsker å være med.

I boken, utgitt av senteret, samles tjue dikt og fem noveller skrevet av den klassiske utdannete afroamerikanske sangeren Ruth Ann Reese (1921-1990). Reese flyttet fra et rasesegregert USA til Europa på 1950-tallet. I Norge ble hun kjent for sin politiske aktivisme og formidling av afroamerikansk kulturarv, men hun hadde også en lidenskap for å skrive.

MiRA-Senterets grunnlegger og leder, Fakhra Salimi forteller i forbindelse med lanseringen at:

«Mange av Ruth Reeses litterære tekster ble ikke publisert i hennes levetid. Jeg hadde imidlertid lest disse tekstene med henne da hun levde. De ga meg mot til å fortsette arbeidet mitt mot rasisme og for likestilling. Med denne publikasjonen håper jeg de unge generasjonene vil bli inspirert til å vite mer om Ruth Reese og den historiske kampen til svarte mennesker i Norge.»

På lanseringen blir det foredrag om Ruth Reeses liv og arbeid, høytlesning av dikt og korte historier fra boken og innlegg om Ruth Reeses betydning for MiRA-Senteret og kampen til svarte mennesker i Norge.

MiRA-Senteret er et ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn. Senteret er en møteplass for engasjement og samfunnsaktivitet. Gjennom det fellesskapet minoritetskvinner skaper, fremmes og synliggjøres de ressurser og potensialer de besitter. MiRA-Senteret synliggjør et mangfold av historier, erfaringer og ressurser blant kvinner og viser at de deltar som aktive og likeverdige borgere i samfunnsdebatter, arbeidslivet og andre sosiale arenaer.