Kampenjazz // Dobbeltkonsert: Propan + Abrahamsen Garner/Lindvall/Skavhaug Nergaard Trio

søndag 26. februar kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Foto Mira Wikman og Jenny Berger Myhre

Propan: Ina Sagstuen: vokal, elektronikk, Natali Abrahamsen Garner: vokal, elektronikk.

Abrahamsen Garner/Lindvall/Skavhaug Nergaard: Johan Lindvall: piano/synth, Magnus Skavhaug Nergaard: kontrabass/elektronikk/kassettspiller/div, Natali Abrahamsen Garner: vokal/efx / div

Vi er verken Rama1000, Liwi, Koker eller Ubs!, men bare nevner det: Her får du to for prisen av en.

Improvisasjonsduoen Propan går i sitt ellevte år, men fortsetter stadig å utvikle sin vokalbaserte musikk. Deres siste plate, fjerde i rekken, Swagger på kvalitets-labelen Sofa, en platemanifestasjon av bestillingsverket ved samme navn skrevet for FemmeBrutal festivalen for et utvidet ensemble på 9 musikere. Plata byr på musikalsk åpent landskap med frie og åpne improvisasjoner som kan lede hvor som helst. Melodiske fragmenter oppstår og forsvinner, groovy dronende, musikken tegnes opp på store lerret. Duoens friske og utforskende musikk kommer bare fullt og helt til sin rett i en konsertsetting. På Kampenjazz får vi for første gang høre duoen begi seg ut på materialet fra Swagger i duoformat, noe som krever både kreativitet og konsentrasjon – en slags live urframføring!

Medlemmene i trioen Abrahamsen Garner/Lindvall/ Skavhaug Nergaard kjenner hverandre godt. Allerede som studenter ved NMH la de grunnlag for et mangesidig samarbeid i en håndfull forskjellige prosjekter, hvor kunst-pop prosjektet Delish er det yngste/siste i rekken. Trioen lever i et landskap der det akustiske og det elektroniske strekker, kommenterer, utfyller og akkompagnerer hverandre gjennom organisk kommunikasjon. Små fakter som krever at du følger med. Små fakter som blir til store bilder.

Metan, etan, propan – en, to, tre!