Laupsa Lokomotiv + Leon Røsten trio

torsdag 2. mars kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Facebook-event

Leon Røsten trio
Leon Røsten Trio sin musikk kan beskrives som en slags atmosfærisk og moderne jazz. Musikken, komponert av pianisten Leon Røsten, baserer seg på svevende akkord- progresjoner, intrikate rytmiske mønster, og lengre, lyriske melodier. Dette utgangspunktet fungerer som et rammeverk for de tre musikerne. De tar materialet og former det sammen, det er mye rom for improvisasjon, det er et dynamisk samspill med mye variasjon når det kommer til form og teksturer. I Leon Røsten Trio har Leon fått med seg Alf Høines (kontrabass) og Knærten Simonsen (trommer) fra bla. Caramel 11, Get Your Goat, The Verge, Peders Hode, Chuck People, Philip Granly Trio, Christopher Quartet, Duetrost, og Isak’s Island.

Leon Røsten: Piano/komposisjon
Alf Høines: Kontrabass
Knærten Simonsen: Trommer

Linker:
https://www.youtube.com/watch?v=bNMF5-HKg_k
https://open.spotify.com/artist/5S8C8EGoJawZrTwaHh8yRs?si=i4LzvrqdQHSQSSzlAxc2Gg

Laupsa Lokomotiv
Laupsa Lokomotiv er en sekstett i det akustiske landskapet; improvisert, rytmisk, klangfullt og søkende. Bandet har fått sitt navn fra primus motor; Vetle Aakre Laupsa. Musikken vår er grensesprengende, leken, rytmisk, utadvendt og søkende. Musikerne blir utfordret og fristet av komponisten til å yte sitt beste og prøve ut nye ting i et sterkt samspill. Våren 2021 kom debutplata “Reach” (AMP music & records Music) ut på alle plattformer, og ble fulgt opp av slippturné i Sør-Norge.

I 2022 er Laupsa Lokomotiv på en lang og brei turné med et mål om å spille 30 konserter iløpet av året. . Målet med turnéen er å bygge vår følgerskare. Gjennom å spille på så mange forskjellige steder i landet som mulig, ønsker vi å nå ut til en større del av befolkningen. Noen konserter er mindre økonomisk utslagsgivende enn andre, men vi ser det som viktig å møte så mange mennesker som mulig for å dele musikken vår med flest mulig. Vi spiller konserter på mer innbringende steder for å skape en økonomisk bærekraftig turné.

Øyvind Mathisen – trompet
Joscha Anders Ernst – saxofon
Reidun Ottersen – trombone/vokal
Kristian Enkerud Lien – gitar
Vetle Aakre Laupsa – kontrabass, komposisjoner
Olav Andreas Abildgaard – trommer

Linker: https://open.spotify.com/album/3Hwv4S7MNTQM4waitDBJnX?si=Msof3bONQ5KgM1GYgmlflQhttps://youtu.be/PtycW3LbKOw