Nordic Black Theatre // BENK av Ahmed Dadi

28. mars–1. april

Facebook-event

Koproduksjon med Nordic Black Theatre.

Anmeldelse av Dagsavisen

BENK av Ahmed Dadi – en teaterforestilling om en bydel i endring og hvordan dette påvirker de som bor der.

Det finnes en benk på Tøyen en favoritt benk for mange, gjennom møtene på benken blir vi kjent med dopdealeren Ali, firebarnsmoren Fatima, eiendomsmegleren Kristin, boliginvestoren Erik, ildsjelen Amara og samboeren Thomas.

Boligprisene og husleien har begynt å øke, nye barer og fancy restauranter åpner i en sentrumsbydel som stadig blir mer attraktiv å investere i. Hvilke utfordringer drar dette med seg når det ikke lenger er plass til de ressurssvake?

BENK- I tillegg til å være en kommentar mot boligpolitikken i Oslo, handler stykket om tilhørighet og et ønske om å bli sett. Gjennom korte innblikk blir vi tilskuere til skjebner som har et ønske om å bli verdsatt. Samtidig ønsker forestillingen å belyse fordomsfulle holdninger i samfunnet og utforske offerrollen.

Regi og manus, Ahmed Dadi
Ahmed Dadi har bakgrunn fra dans og teater og er kunstnerisk leder for Norges mest vinnende breakdancegruppe Floorknights. Dadi jobber på tvers av sjangre som TV-serier, film, teater og dans og har bl.a. skapt nettserien Kasim Bæder, en satire-serie som fikk stor suksess på VG-TV i to sesonger.

Bestillingsverk
BENK er et bestillingsverk for Nordic Black Theatre i anledning 30 årsjubileet. NBT ønsker å investere i unge regissører for å utvide og utvikle NBTs kunstneriske horisont. I årene fremover ønsker vi å gjøre det til en tradisjon å invitere unge scenekunstnere til å utvikle verk på Nordic Black Theatre. 

Skuespillere:

Haider Saleem

Amina Mohamud

Nafissa Omar Osman

Enya Maria Oshaug Weibell

Aleksander Bastiansen

Henrik Holm

Manus og regi: Ahmed Dadi
Dramaturg: Mari Moen (Dramatikkens hus) og Cliff Moustache
Musikk: Olve Flakne
Animasjon: Audun Sandaker
Video/Grafisk design: Sarah Rezayat
Light: Shiva Sherveh
Foto: Jibril Lateef

Støttet av Fritt Ord