FRAM#6 – Harpreet Bansal, Pauline Hall, Missy Mazzoli

lørdag 25. mars kl 19:30
Dørene åpner kl. 19:00

Facebook-event

FRAM er konsertserien med musikk skrevet av kvinnelige komponister!

Vi er endelig klare for en ny konsert i Cafeteatret, denne gangen med tre veldig forskjellige, fantastisk spennende komponister på programmet!

PAULINE HALL (1890-1969) var en markant person i norsk musikkliv på begynnelsen av 1900-tallet. Hun er kanskje mest kjent for å være initiativtaker og leder for foreningen «Ny musikk». Hall studerte i Paris, hvor hun opplevde komponister som Debussy, Ravel, Mussorgsky og Stravinsky på nært hold, og musikken hennes var sterkt preget av den franske impresjonismen. Hall sin sonate hadde ikke blitt spilt på over 100 år, før pianist Julie Yuqing Ye børstet støv av den i fjor. Vi gleder oss til å høre en sjelden fremførelse av dette fantastiske stykket!

HARPREET BANSAL (f.1980) er en norsk-indisk fiolinist og komponist. Kombinasjonen av indisk musikk- og familiebakgrunn og en norsk oppvekst har ført til en svært personlig tilnærming til den indiske musikkarven, og Harpreet beskrives som en egenartet og radikal tolker av indisk raga. Harpreets første soloalbum Samaya (2018) fikk strålende anmeldelser i Norge og utlandet, og ble nominert til Spellemann i kategorien Åpen klasse. I 2021 ble hun tildelt den prestisjetunge NOPA-prisen i Åpen klasse for det kritikerroste albumet Movements. Hennes nyeste album Parvat, der hun er solist med Kringkastingsorkesteret, kom ut februar 2022 til fantastiske kritikker. Harpreet kommer til oss sammen med bassist Adrian Myhr, for å fremføre et utvalg av sin egen musikk.

Amerikanske MISSY MAZZOLI (f.1980) har fått internasjonal anerkjennelse både for sin kammermusikk, orkestermusikk og opera. I 2018 ble hunn Grammy-nominert i kategorien «Beste klassiske komposisjon», og The New York times har kalt henne «En av de mest kontinuerlig oppfinnsomme, overraskende komponistene som jobber i New York”. FRAM ensemble spiller hennes stryketrio «Lies you can believe in», inspirert av blant annet folkemusikk, punk og elektronika.


Utøvere:
Harpreet Bansal

Adrian Myhr

Julie Yuqing Ye

Anna Rødevand

Nanna Ikutomi Sørli

Sophia Hugo Cabo

Billetter
Ordinær: 250,-
Student: 100,-
PublikUng: 100,-
Honnør: 200,-

Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.