Kampenjazz // Trond Kallevåg: Amerikabåten

søndag 17. september kl 20:00, 230 kr/ 150 kr (medlem/student)/ under 18 år gratis
Dørene åpner kl. 19:00

Facebook-event

Trond Kallevåg: gitarer og pedal steel, Daniela Reyes: trekkspill, nøkkelharpe og gitarer, Selma French: nøkkelharpe, fiolin og gitar, Håkon Aase: fiolin, Jo Berger Myhre: bass og gitar, Ola Øverby: trommer, sag og glass   Foto Erlend Berge

Gitaristen og komponisten Trond Kallevåg er en stor historieforteller. Men mer enn det: Han skriver også flott og spennende musikk. Musikk til å leve seg inn i. Med de to flotte utgivelsene Bedehus & Hawaii og Fengselsfugl, begge på Hubro, og med verket Minnesota har han løftet fram gamle og glemte musikalske skatter av salmer, skillingsviser og en rekke andre tradisjoner for å fortelle viktige historier som berører nyere norsk historie, med en stor musikalsk fornyelse.

I vår lanserte han siste verk i en formidabel rekke, Amerikabåten. Ikke bare var det drømmen om Amerika om drev de som reiste over, det var også drømmen om livet om bord. Båten ble et fristed, der man kunne være fri fra konforme krav og forventninger. Individualistene, de eventylystne samt de religiøse, fanatiske og lovløse var blant dem som gikk ombord på Amerikabåten – her kunne alle uttrykke seg selv. Kallevåg vil fortelle deg historiene.

Vi går om bord!