Blårollinger // Olivera Tičević

søndag 3. mars kl 13:00
Dørene åpner kl. 12:30

Facebook-event

Sopranen Olivera Tičević ble født i Bijelo Polje i Montenegro. Etter sangstudier i Beograd tok hun solistdiplom ved Hochschule der Künste i Bern i Sveits. Som en del av studiet der fremførte hun i 2019 Ligetis «Mysteries of the Macabre», og for denne fremføringen vant hun Tschumi-prisen og ble valgt til høgskolens beste student det året. Hun har også en mastergrad fra Musikkhøgskolen i Oslo.

Hennes internasjonale karriere har blitt initiert av to priser hun har fått fra Austria Barock Academie i Wien i 2011 og 2013. Hun ble deretter engasjert som sanger i prosjektet Queen Christina of Sweden, the European. Dette prosjektet har gitt henne mulighet til å utvikle seg som kunstner og fremføre konserter for stort publikum internasjonalt – fra Wien til Tokyo.

Noen av operarollene hun har fremført er Pamina i oppsetningen av Mozarts Tryllefløyten ved operaen i Zürich 2016-2017, og Musetta i Puccinis La bohème. Musetta har hun tolket flere ganger ved Kunstakademiet i Beograd, på Oslo Operafestival/Opera til folket, og deretter i Podgorica i Montenegro i en samproduksjon mellom Festival Puccini Torre del Lago og Det Montenegrinske Nationaltheatret. Høsten 2018 debuterte hun ved Konzert Theater Bern i Sveits som Morgana i Händels Alcina og i mai 2021 sang hun igjen rollen som Morgana, da Die Freitagsakademie fra Bern gjestet Wiener Konzerthaus.

Olivera Tičević sang også Violetta i Verdis La Traviata på Oslo Operafestival høsten 2021. Hun spilte Olga i Lehars Den glade enke 2.0 ved Bergen Nasjonale Opera og i 2023 Tredje blomsterpike i konsertversjonen av Wagners Parsifal, med Bergen Filharmoniske Orkester.

NB! Dørene åpner 12:30, konserten starter 13:00
Caféteatret serverer boller, saltstenger, is, mineralvann og kaffe

Billetter:
Barn – 50
Voksne – 100
Barn under 2 år går gratis

Av sikkerhetshensyn har vi ikke mulighet til å plassere barnevogner inne på Cafeteatret. Barnevogner settes utenfor Cafeteatret på eget ansvar.

Blårollinger er en konsertserie for barn og unge, i samarbeid med Konsertforeninga.

Støttet av Oslo Kommune og Kulturrådet.

www.konsertforeninga.no