Operaen // My Story: Hope Road 56 Revisited – 8.-11. februar

8.–11. februar, 200 kr / 150 kr

EKSTRAFORESTILLING søndag 11. februar 2024 kl. 15.00
Alle forestillingene av Hope Road 56 Revisited om Reggae-legenden Bob Marley med Nordic Black Theatre på Operaen ble raskt utsolgt. Vi setter derfor opp en ekstraforestilling søndag 11. februar kl. 15.00.

Billettinntektene fra ekstraforestillingen går til vår søsterorganisasjon The Freedom Theatre i Jenin Refugee Camp, Palestina.

Facebook-event

My Story: Hope Road 56 Revisited
Regi og manus: Cliff A. Moustache

Utrop: Nordic Black-sjef aktuell i ny musikal om Bob Marley

Dagsavisen: Bob Marley: Legenden lever videre på film og teater

Det blir groovy afterparty med DJ Harmony i foajeen 8.-10. februar.

Dypdykk i reggae-musikkens sentrum

Reggae-legenden Bob Marley bodde i Hope Road 56 i Kingston på Jamaica.
Cliff Moustache, leder for Nordic Black Theatre, ble kjent med Marley her, i det som på 1970-tallet var et rastafarisenter. Dette konsertteateret er en hyllest til artisten.

Bob Marley som naturlig midtpunkt
Hope Road 56 Revisited er en feiring av legenden og den ikoniske reggaeartisten Bob Marley, og bygger på Cliff Moustaches personlige erfaringer da han møtte legenden Bob Marley på Jamaica. Spesielt gården utenfor Marleys hus ble et møtested for alle slags mennesker fra ulike samfunnslag. I forestillingen dykker Moustache ned i minner, observasjoner, historier, i reggaemusikken og dens betydning for jamaicanere, og hvordan sjangeren erobret verden.

Fotball, musikk og fortellerkunst

Nordic Black Theatres kunstneriske leder Cliff A. Moustache bodde på Jamaica i tre måneder i 1979. Her ble han kjent med Bob Marley og musikerne han spilte sammen med. De sparket fotball og hadde lange samtaler, eller det de kalte «reasoning», om kveldene. Denne tiden har inspirert Moustache til over en 20-årsperiode å lage en serie teaterstykker om Bob Marley. Hope Road 56 Revisited hadde urpremiere i 2017 og er Nordic Black Theatres siste forestilling i serien.

Cliff Moustache sier selv:
«45 år etter prøver jeg å gjenoppleve øyeblikkene fra min reise til Jamaica. Alle observasjonene mine av Bob Marley og alle som befinner seg på Hope Road 56 fra tidlig morgen til de sene nattetimer. Kveldene som ble avsluttet med ‘reasoning’, det vil si kollektiv fortelling og gode positive samtaler før porten på Hope Road 56 stengte.»

Tidløst budskap
Hope Road 56 er et konsertteater med et live band på scenen, dans og skuespill. Nordic Black Theatre har invitert skuespiller og musiker Stephen Newland fra Jamaica aka. Lightning the Magnetic, hovedvokalisten i Rootz Underground. Stykket tar opp temaer som tilhørighet, identitet, rasisme og håp inspirert av Bob Marleys tidløse musikk og budskap. På scenen står en ung og ny generasjon av artister og skuespillere, som med sin tolkning gjør historien om Bob Marley levende også for fremtiden.

Forestillingen er på engelsk

Medvirkende:

Stephen Newland, Kevin Mbugua, Sarah Camille Osmundsen, Maria Karlsen, William Ongaki, Amalie Sasha Schanke, Franklin Mukadi, Fredrick Milanya, Jawad Aziz, Kaleb Haile, Sarjo Sankareh, Adama Janlo, Aina Gnoutou, Kamelia Javadi, Maya Amina M. Thuv.

Musikere:

Uriel Seri, Khalid Salih, Dag Pierre, Olve Flakne, Hsiang-yin Hsiao, Agnes Pavelich.

Regi og manus: Cliff A. Moustache
Regiassistent: Terese Mungai-Foyn
Koreografi: Bright Wamwanduka
Scenografi: Jad El Khoury
Graffiti Art: Ninaedigg, 1332, Mucho
Lysdesign: Harald Lie
Video/Grafisk design: Sarah Rezayat
Kostymer: Dave Barnett
Sminke: Gisella Francisca
Plakattegning: Parsa Safi
Produksjonsassistent: Monica Ignoumba
Produsent: Jarl Solberg