LILLE BOTSEN // FLUKTEN FRA BOTSEN – Feil Teater

9.–24. august kl 13:00, Husk å hente ut fribilletter

Facebook-event

Det er med stor glede vi inviterer til besøksdag i det ærverdige Botsfengselet på Grønland! For første gang noensinne i historien ever åpner fengselsdirektør Bergljot Stuss dørene til dette historiske bygget, hvor hun vil gi byens borgere et unikt innblikk i livet bak murene. Direktør Stuss har satt sammen et storslått program med live musikk (stilig!), festtaler (spenstig!) og drillshow (sku’kke vært lov!). Så puss lakkskoene og møt opp nederst i Botsparken for en trygg og knirkefri besøksdag i Oslos mest rømningssikre fengsel.

FLUKTEN FRA BOTSEN er en ny, gratis barneforestilling av Feil Teater. Sammen med et band bestående av tidligere innsatte fra Oslo fengsel, under ledelse av Trond Kallevåg, presenterer vi årets sommerteateropplevelse på østkanten, i samarbeid med Nordic Black Theatre.

Forestillingen er et bidrag til Slipp Botsen Fri – et grasrotinitativ av folk og organisasjoner som ønsker å bruke det nedlagte Botsfengselet til kulturformål. De siste fangene forlot Botsen i 2017, så nå stenger ikke lenger bygget folk inne – nå stenges folk ute. Les mer om Slipp Botsen Fri her: https://www.botsen.no/

Forestillingen passer for barn fra 5 år, og er helt gratis.

URPREMIERE: 9. august klokken 13:00

VARIGHET: ca. 45 minutter

OPPMØTE: nederst i Egon Olsens allé (Botsparken på Grønland)

SPILLESTED: foran hovedinngangen til det gamle Botsfengselet

IDÉ, KONSEPT OG PROSJEKTLEDERE: Amalie Ibsen Jensen, Lars Halvor Andreassen og Mathias Augestad Ambjør

SKAPENDE SKUESPILLERE: Amalie Ibsen Jensen, Christina Sleipnes, Lars Halvor Andreassen og Mathias Augestad Ambjør

KOSTYMEDESIGNER: Synne Reichelt Føreland

KOMPONIST OG MUSIKALSK LEDER: Trond Kallevåg

MUSIKERE: Stephen Thune mfl.

PRODUKSJONSASSISTENT: Sebastian Skytterud Myers

PLAKAT: Lars Halvor Andreassen

PROMOVIDEO: Thomas Gallagher

SAMARBEIDSPARTNERE: Nordic Black Theatre, Slipp Botsen Fri og Kriminalomsorgen (region øst)

TAKK TIL: Oslo fengsel, Røde Kors (familiegruppa), For Fangers Pårørende, Forstudium Teater, Tøyen skole og Riksteatret

FORESTILLINGEN ER STØTTET AV: Sparebankstiftelsen DNB, Stiftelsen Scheibler, Oslo Kommune, Fond for utøvende kunstnere, Røde Kors – Barnehjelpslegat, Fond for frilansere, Norsk Kulturfond og Komponistenes vederlagsfond