Kampenjazz konsert Karl Seglem Acoustic Quartet

seglem

SØNDAG 20. OKTOBER. KL 20:00

Karl Seglem Acoustic Quartet

Karl Seglem – tenorsaksofon, bukkehorn, Andreas Ulvo – flygel, Sigurd Hole – kontrabass, Jonas H. Sjøvaag – trommer

 

Søndag 20. oktober – Karl Seglem Acoustic Quartet

Bukkehorn i kjerka!? Men det er ikke gamle Erik Hinmann som kommer. Derimot saksofonist og «hornist» Karl Seglem med sine horn og epler.

Det bør ikke være nødvendig å presentere tidligere Buddy-vinner Karl Seglem, en institus­jon i norsk musikkliv, for det kunnskapsrike publikummet på Kampenjazz. Det er en glede å ønske Seglem tilbake og for andre gang i kjerka. Denne gangen med hans Acoustic Quartet med Andreas Ulvo, Sigurd Hole og Jonas Sjøvaag. De kyndige kjenner igjen Eple Trio bak Seglem.

Seglems siste album «Ossicles» mottok Folkelarm-prisen i 2011. Platetittelen refererer til de tre små beina i øret ditt, hammeren, ambolten og stigbøylen. Seglems musikk er alltid verdt å låne øre til! Hans bestillingsverk til Vossa Jazz 2012 «Som spor» har turnert hele Norge til stor jubel og åtgaum. Verket fikk også nylig NOPAs Musikkpris.

Akustikernes plate «Norskjazz.no» fra 2009 fikk overveldende god kritikk og nå har de vært i studio igjen, denne gangen i Odda. Den nye plata «Nye songar.no» slippes 30. august, og lanseringsturneens første konsert skjer på Kampenjazz. Vi gler oss!

 

 

Karl  Seglem har vært aktiv i norsk jazz siden 80-tallet og har opp igjennom årene festet seg som en av våre fremste tenorsaksofonister og er å regne som en institus­jon i norsk musikkliv. Han har utgitt en lang rekke cd´er og har utviklet et sterkt personlig uttrykk der jazzimprovisasjon og folkemusikk møtes i ulike besetninger. Seglem har mottatt flere priser og i 2010 fikk han tildelt Buddyprisen – norsk jazz høyeste utmerkelse. Hans siste album Ossicles mottok Folkelarm-prisen 2011 og bestillingsverket til Vossa Jazz 2012 «Som spor» fikk nylig Nopas Musikkpris. I Acoustic Quartet, har han med seg Eple Trio, en konstellasjon yngre stjerneutøvere som de siste årene har satt flere nye fotavtrykk i norsk jazz historie. Seglem og Eple Trio har virkelig funnet hverandre både i konsertform og på CD. Plata Norskjazz.no høstet svært gode kritikker, og konsertene blir omtalt som strålende, vakre og innovative. Kvartetten har nylig spilt inn et nytt album som skal lanseres våren 2013. Mer informasjon, pressemateriell, fotos  og omtale av kvartetten, samt lytte-eksempler finnes her:  www.norskjazz.no

Kritikk frå konsert i Bergen i Oktober 2012.

http://jazzinorge.no/2012/10/25/karl-seglem-eple-trio-sant/

LIVE- VIDEO:  http://www.youtube.com/watch?v=dtYtewrr3HA

NORSK PRESSE SKRIVER:

«Karl Seglem har laget et utrolig flott og tilgjengelig jazzalbum. Her er det ingen utagerende eksperimentering, bare vakker musikk med tydelig forankring i det norske. Karl Seglems saksofon er uttrykksfull og behagelig. Produksjonen er flott, lyden perfekt og samspillet med Andreas Ulveo (piano), Sigurd Hole (bass) og Jonas Howden Sjøvaag (trommer) er avstemt og musikalsk. NORSKjazz.no er en av de vakreste og mest musikalske jazzplatene jeg kan huske å ha hørt på svært lenge. Intet mindre enn et lite mesterverk»        Stein Arne Nistad, Fidelity

«Med stor omhu fyller hver musiker vide rom i et åpent, ettertenksomt samspill, og saksofontonen klinger lys og mer og mindre sår som sparsomt

improviserende fortellerstemme. Folketonemelankolien slutter aldri å klinge med, og dermed blir Seglems «hjemkomst» til jazzen langt mindre av en

Nord-Amerika-tur enn av en tonevandring i den spesielle norske jazzvarianten som han selv har vært med på å skape og utvikle».

Terje Mosnes, Dagbladet, Terning 5.

«Om musikken bryt med Seglems tidlegare utgjevingar, er det ein dåm og tone i saksofonspelet som er umiskjenneleg, og saman med Eple Trio

får han oppfylt draumen sin med bravur.»

Roald Helgheim, Dagsavisen.

«NORSKjazz.no, er som albumet seier norsk jazz nett no, der Karl Seglem verkeleg bryt med tidlegare utgjevingar samstundes som han finn rom til å utforske endå meir. Eg håpar jazzmusikaren frå Årdalstangen til sist finn ut at vegen etter regnbogen berre held fram i det uendelege»

Maria Gilje Torheim, Sogn Avis.

«Dempede melodier, og stor klangkontroll fra hvert av medlemmene, gjør dette til et stemningsfullt og velspilt album. Noen energiske klatreturer kommer også, som kjært velkomne løft i improvisasjonene»     Stephan Meidell, Bergens Tidende

KONSERTKRITIKK NATTJAZZ 2009

«Det som er vanskelig er å skape en spenning i det langsomme. Og det syntes jeg Seglem og Eple Trio klarte i går. Samspillet i går bar litt preg av at konstellasjonen er fersk, men likevel ble jeg imponert over roen som kvartetten formidlet. Karl Seglems konsert i går var et herlig pustehull fra et festival-liv i ultrarapid»

Heile kritikkane her: www.norcd.no/links.php