Kampenjazz konsert med Duplex

SØNDAG 27. OKTOBER KL 20:00

DUPLEX

duplex

Søndag 27. oktober – Duplex

De som følger med i ung norsk jazz har ikke unngått å legge merke til saksofonisten Harald Lassen og bassisten Christian Meaas Svendsen. Begge så vi på Kampenjazz i fjor høst som del av JazzINTRO-vinneren 2012 Mopti, men også duoen Duplex var i finalen i Molde det året.

Musikken er egenkomponert og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene omfatter forløp av melodisk, harmonisk og klanglig karakter. Duoen tar også i bruk teknikker som bringer musikken opp mot samtidsmusikkens tradisjoner. Instru­mentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret med et ganske annet utgangspunkt enn i den amerikanske jazztradisjonen. Resultatet blir et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som er like innbydende som det er utfordrende.

Harald Lassen: saksofoner, m’bira . Christian Meaas Svendsen: kontrabass

 

Duplex ble etablert i 2009 og har utspring fra Norges Musikkhøgskole. Musikken er egenkomponert og baserer seg overveiende på låter der de improvisatoriske elementene omfatter forløp av melodisk, harmonisk og klanglig karakter. Duoen arbeider også med rene konsepter, og tar i bruk en del teknikker som bringer musikken opp mot samtidsmusikkens tradisjon. Instrumentenes tradisjonelle funksjoner blir utfordret og går i og om hverandre, men uten å forsøke å låte som noe som ikke finnes der, og med et ganske annet utgangspunkt enn i den amerikanske jazztradisjonen. Resultatet er blitt til et lyrisk, lydhørt og eksperimentelt lydlandskap som er like innbydende som det er utfordrende. Et ukonvensjonelt format med et særegent uttrykk!