Kampenjazz konsert med Prosjekt MD

SØNDAG 3. NOVEMBER KL 20:00

Prosjekt MD

thomas_johanssen

Søndag 3. november – Prosjekt MD

Bak den noe kryptiske tittelen skjuler det seg en gjeng musikere med en felles sterk interesse for det eneste MD kan bety for en jazzentusiast. Miles Davis. Mer spesielt hans såkalte «elektriske» periode fra plata «In a silent way» og videre til han gikk i selvpålagt asyl i 1975.

Bandet er en blanding av musikere med bakgrunn fra ulike sjangre, fra yngre musikkstudenter til noe eldre R&B- og jazzmusikere. Som gjestesolist har de denne gangen med seg Thomas Johansson fra Skien på trompet, en av dagens unge fremadstormende trompetistene, kjent fra blant annet Cortex og Friends & Neighbours.

Dette bandet debuterte på Dattera til Hagen i mars 2012 og hørtes sist samme sted i mai 2013. De spiller fritt over Miles-tema og rytmefigurer fra denne perioden, i tillegg til lignende musikk av bl.a. Frank Zappa og Prince. Resultatet blir et groovy fundament med lekne rytmer med melodier på toppen.

 

Thomas Johansson: trompet, Lars Mjøset: alt- og bassklarinett, tenorsaksofon, Trond Mathisen: alt- og sopransaksofon, Sigurd Jovik Bræin: gitar, Per Espen Stoknes: el-piano, Sjur Bræin: orgel, Jon Devik: bass, Hans Marius Indahl: trommer, Stein Stoknes, Ketil Stoknes og Charles Mena: perkusjon

Prosjekt MD tar utgangspunkt i Miles Davis’ «elektriske» periode (1969-75), der han i tillegg til den opprinnelige kvintettbesetningen involverte el-gitar og el-piano, orgel, afrikansk perkusjon og bassklarinett. Prosjekt MD gjenskaper en slik stor besetning og spiller fritt over Miles’temaer og rytmefigurer, i tillegg til lignende musikk av bl.a. Frank Zappa eller Prince. Resultatet blir et groovy fundament med lekne rytmer og melodier på toppen.

Prosjekt MD debuterte på Dattera til Hagen 1. mars 2012 og hørtes sist samme sted i mai 2013, da med amerikaneren Paul Austerlitz som gjestesolist på diverse klarinetter.

Besetningen varierer noe fra gang til gang, men bandet er alltid en god blanding av musikere med bakgrunn fra ulike sjangre, fra en yngre garde av musikkstudenter til en eldre garde av r&b- og jazzmusikere fra Oslo og Ålesund. Bandet knytter til seg ulike gjestesolister til hver konsert. Ved denne anledningen er Thomas Johansson gjestesolist på trompet. Han er en av de unge fremadstormende trompeterne i Oslo, kjent fra Cortex og Friends and Neighbours.

 

Bandet består for anledningen av:

Thomas Johansson: (Trompet)

Lars Mjøset (alt- og bassklarinett, tenorsax)

Trond Mathisen (alt- og sopransax)

Sigurd Jovik Bræin (gitar)

Per Espen Stoknes (el-piano)

Sjur Bræin (orgel)

Jon Devik (bass)

Hans Marius Indahl (trommer)

Stein Stoknes (perkusjon)

Ketil Stoknes (perkusjon)

Charles Mena (perkusjon)