Kampenjazz konsert: Dobbelkonsert! Kornstad & Storaas

SØNDAG 28. SEPTEMBER

Dobbeltkonsert: Håkon Kornstad og Vigleik Storaas

KL 20.00 – kr 150/100

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184

Håkon-Kornstad-3-webOlga-Konkova-large_by-Paal-Audestad-300x270

Håkon Kornstad: Tenor, Vigleik Storaas: Piano

Denne søndagen blir vi presentert for to solo-konserter – og det for prisen av en!

Vigleik Storaas: piano

Vigleik Storaas var sist på Kampenjazz i januar med sin egen trio. Men denne gangen kommer han altså solo. Om det er noen i norsk jazz som kan sies å videreutvikle tradisjonen etter Bill Evans og Egil Kapstads arbeid langs tilsvarende linjer, så er det Vigleik Storaas. Samtidig har han gjennom sine mange arbeider satt sitt særlige merke på norsk jazz de siste tiårene.

Han har gitt ut en solo-plate, «Open Excursions» i 1999. Nå har vi, etter mange år en unik sjanse til å oppleve Storaas alene med et klaver!Jeg bare sier det: De som har hørt det før, glemmer det ikke.

Håkon Kornstad: tenor&tenor

Håkon Kornstad har lenge vært godt etablert som en av Europas toneangivende jazzmusikere. Med en serie på tre plater, «Single Engine», «Dwell Time» og «Symphonies in my head», viste han totalt nye veier i hvordan man kunne spille solo saksofon.

Og da han i 2009 hørte opera for første gang i New York, tok det ikke mange uker før han var i gang med sangtimer på Upper West Side. Halvannet år senere ble han tatt inn på Operahøgskolen i Oslo. Han har nylig avsluttet sitt masterstudium ved denne høyskolen. Jazz og opera har aldri noensinne vært kombinert slik som dette!

Dette blir en spennende konsert i nye grenseland – og med masse ny musikk!