Kampenjazz konsert: Neset/Herskedal og Eikrem/Jerve Dobbeltkonsert

SØNDAG 19. OKTOBER

KL. 20:00 – kr 150/100
Neset/Herskedal og Eikrem/Jerve Dobbeltkonsert

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184

Eikrem_jerveneset_herskedal
Marius Neset: Saxofon, Daniel Herskedal: Tuba
Kristoffer Eikrem: Trompet, Kjetil Jerve: Piano

Også denne søndagen slår vi til med en dobbelt-konsert for prisen av en!

Duoen med saksofonisten Marius Neset og tubaisten Daniel Herskedal er sammensatt av to av de ypperste musikerne i den unge generasjonen. Noen vil si at de er store talenter, men de er begge langt forbi dette punktet. De er trygt etablert som noen av de aller fremste mesterne ung norsk jazz har å by på.

Nå kan du si at saksofon og tuba har like mye med hverandre å gjøre som fugler og tenner – det kan ha vært en forbindelse, langt tilbake i urhistorien, men den eksisterer ikke lenger. Duoen beviste med plata «Neck of the Woods» som kom for to år siden, hvor fullstendig skivebom dette synspunktet er.

Etter at du har opplevd denne konserten, vil du innse at sammenstillingen er som siamesiske tvillinger; det ene hornet er utenkelig uten den andre. En britisk anmelder skrev i forbindelse med en av deres konserter at «my only complaint is that I wanted more».

Vi ser ikke bort fra at det også kan bli noen toner fra Abdullah Ibrahim her.

Kristoffer Eikrem: trompet, Kjetil Jerve: piano

Kristoffer Eikrem – Kjetil Jerve duo er lyden av to jazzmusikere som har kjent hverandre siden tenårene. Sammen spiller de låter med et blikk på musikken til Lennie Tristano og hans disipler, som Lee Konitz og Warne Marsh. Dette er jazz hvor noe av det helt sentrale er det kontrapunktiske elementet: samspillet mellom selvstendige melodistemmer som seg imellom skaper en større harmoni.

Melodiene blir strukket ut – lange linjer flyter i intrikate bølger bestående av noter som glir over i små melodiske – og skaper inntrykk av å flyte uten puls. Resultatet er en frittflytende og sinnsutvidende musikk av to unge og spennende instrumentalister. Møt en ny generasjon unge jazzmusikere.