Kampenjazz konsert: Skadedyr

SØNDAG 26. OKTOBER

KL 20:00 – kr 150/100

billetter kan kjøpes her: http://event.stolz.no/EODefault.aspx?ThemeId=184

skadedyr
Skadedyr

Heida Karine Jóhannesdóttir Mobeck: tuba, Ida Løvli Hidle: trekkspill, Hans Hulbækmo: trommer, Marius Klovning: steelgitar, Joakim Heibø: trommer, Henrik Munkeby Nørstebø: trombone, Ina Sagstuen: vokal, Fredrik Luhr Dietrichson: kontrabass, Anja Lauvdal: piano/synth, Lars Ove Fossheim: gitar, Torstein Lavik Larsen: trompet, Adrian Løseth Waade: fiolin

Skadedyr er i dag et veletablert og spennende band. All snakk om at de er unge og lovende er feil. Etter utgivelsen av plata «Kongekrabbe» på Hubro er de i dag vel etablerte som ett av Norges aller mest spennende band. Det består av et dusin av landets yngre og absolutt mest improglade og sjangerkryssende musikere.

Uansett, «Skadedyr» på skive er en skygge av bandet. Skadedyr må definitivt oppleves live.

Musikken er i utgangspunktet skapt av Heida Mobeck, Hans Hulbækmo og Anja Lauvdal. Men framføringen og medskapingen er absolutt en kollektiv affære. Musikken har et hovedfokus på friimprovisasjon og utforsking av lyder og klangsammensetninger. Blant bandets inspirasjonskilder nevner de selv Don Ellis’ plate «Autumn» fra 1968, Charlie Hadens Liberation Music Orchestra, så vel som Kim Myhr og Eirik Hegdal med Trondheim Jazzorkester.