Kampenjazz presenterer: HÆM

Søndag 22. oktober kl. 20:00 – Bjørnstad/Haltli: Hæm

Ingebjørg Loe Bjørnstad: vokal, Frode Haltli: trekkspill

billetter: nordicblacktheatre.hoopla.no – kr 200/150 + billettavgift.  Billetter kan også kjøpes i døra

7 Hæm foto Kjell Gunnar Polden
foto: Kjell Gunnar Polden

«Plata ‘Hæm’ til Ingebjørg Loe Bjørnstad overveldar meg. Til tekstar på kav dialækt frå Surnadal, har ho skrive eigne songar som ho og Frode Haltli på trekkspel framfører så mjukt, så sitrande vakkert, skirt og reint at eg med Vinje stemmer i at ‘her er så vent at det kan meg grøta, sjølv om eg er vaksen kar’. Det er sjeldan eg har kjend så sterkt for ei plate».

Dette skrev anmelder Roald Helgheim om plata da den kom ut.

I Klassekampen kunne vi lese at «‘Hæm’ er voldsom i all sin enkelhet. Det er en langsom og hjertelig plate, som et hus med bare åpne dører som du har lyst til å være i lenge. Bjørnstad har befriende fin dialektbruk: Det rurale møter det urbane, og det stygge overlapper det flotte. Tekstene er fylt av uvante ord og en musikalitet som varmer opp hele øregangen. Og helt hæm til hjertet».

‘Nøff said som jazzer’n sa. Vi bare slutter med: «Be here, come hæm, or be dead»!

Sjekk: http://frodehaltli.com/discography/ingebjorg-loe-bjornstad-haem/