OAAF konsert: UNGANISHA

ungahsua

kjøp-billetter-buy-tickets

UNGANISHA kl. 19:00

Unganisha er et musikalsk møte mellom en tradisjonsmusiker fra Kenya – Labdi Ommes (Orutu og vokal) – og en eksperimentell elektronisk kustner fra Norge – Bernt Isak Wærstad (elektronikk). De er kontinuerlig på jakt etter nye fusjoner av øst-afrikansk musikk, vestlig kunstmusikk og elektronisk klubbmusikk. Bruddstykker fra to kulturer brukes som byggeklosser til å skape en ny, kulturelt resyntetisert og personlig form for musikk!

Historien til Unganisha startet i Nairobi i 2016 da de to musikerene møttes for første gang på den kulturelle hotspot’en The Alchemist. Det var kanskje ikke de mest naturlige samarbeidet man kunne tenkt seg, men de er begge vant med å være outsidere som alltid søker nye kunstneriske koblinger og utforsking av nye ideer. Labdi er for øyeblikket den eneste kvinnelige Orutu-spilleren i øst-afrika, et instrument som har vært tabu for kvinner å spille, og er en del av en økende befolkning unge afrikanske artister som plukker opp tradisjonen rundt urfolksinstrumenter og reintroduserer dem i den kontemporære musikkscenen. Bernt Isak er mangefasettert kustner som jobber med en rekke ulike musikalske stilarter fra elektroakustisk fri-improvisasjon til elektronisk pop og innen tilstøtende felt som scenekunst, instrumentdesign, programmering og lydkunst.

Sjekk ut en av Unganishas nyeste videoer her: https://www.youtube.com/watch?v=fTyeoGmB96E

Følg Unganisha
FB: https://www.facebook.com/unganishamusic
SPOTIFY: https://spoti.fi/2Y6o9ay
—————————————————————-
OSLO AFRO ARTS FESTIVAL (OAAF)
Oslo Afro Arts Festival (OAAF) er en pulserende musikkfestival som feirer Afro Arts: kunst og musikk med røtter fra tradisjoner og kulturer fra forskjellige land på det afrikanske kontinentet som foregår på Grønland i Oslo.

Festivalen er en fortsettelse av Zimfest Oslo, en zimbabwisk musikk- og kulturfestival som startet i 2014. Den tar sikte på å være en festival som vise den enorme bredden som finnes i afrikansk kunst- og kulturarv, og være en plattform for dette.
OAAFs program består av konserter, slampoesi, dansopptredener, filmvisning, workshops, forelesninger og arrangementer for barn og ungdom. I tillegg arrangerer vi et afrikansk marked med boder, mat, aktiviteter for barn og musikk.

OAAF jobber i tråd med FNs retningslinjer for «anerkjennelse, rettferdighet og utvikling» gjennom å fremme respekt, beskyttelse og oppfyllelse av alle menneskerettigheter og grunnleggende frihet for mennesker med afrikansk opprinnelse.
Disse målene utfordrer samfunnet til å sette fokus på å anerkjenne folk med afrikansk opprinnelse og deres betydelige bidrag til verdenssamfunnet, å foreslå konkrete tiltak for å fremme deres fullstendige inkludering, og bekjempe alle former for rasisme, rasediskriminering, fremmedhat og intoleranse.
På bakgrunn av dette vil OAAF arbeide for å skape en åpen og inkluderende festival hvor afrikansk kultur kan oppleves gjennom kunst, musikk, mat, diskusjon, informasjon og samhandling. Videre ønsker vi å bidra til å styrke den internasjonale musikkscenen i Oslo og inspirere musikere til å samarbeide på tvers av etnisk, kulturell og religiøs tilhørighet.