Doc Lounge Oslo – The Cave

thecave_1.1.1

Velkommen til visningen av dokumentaren «The Cave»!

Den berømte regissøren Feras Fayyad er tilbake med enda en gripende film. «The Cave» er en sterk fortelling fra et krigsrammet Syria om en gruppe leger i et underjordisk sykehus. Vi får følge dem når de jobber mot alle odds for å redde menneskers liv mens missiler sprenger deres by og hjem.

Den syriske regissøren Feras Fayyad tar oss med til et post-apokalyptisk landskap, et nettverk av hemmelige tunneler under byen Ghouta, der overlevende søker ly.

«The Cave» er et sterkt og gripende portrett av mot, motstandskrefter og solidaritet.

Fayyad / Denmark / 2019 / 107 min /
Språk: Arabisk og engelsk / Undertekst: engelsk

————–

DØRENE ÅPNER: 18.00
ARRANGEMENTET STARTER: 19.00

PS! Caféteateret selger blant annet pizza som man kan nyte før, under og etter filmen!

Caféteateret på Grønland, Hollendergata 8
Ta 37-bussen til Politihuset.

Kjøp billetter her:
Selges også i døren: 80,- (50,- for studenter)

Om Doc Lounge:
På Doc Lounge i Oslo får du servert det beste av internasjonal dokumentarfilm. Doc Lounge Oslo har fra februar 2016 hatt månedlige dokumentarfilmvisninger. Med Doc Lounge ønsker vi å holde inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.

————–

English:
Oscar nominee Feras Fayyad (“Last Men in Aleppo”) delivers an unflinching story of the Syrian war with his powerful new documentary, «The Cave».

For besieged civilians, hope and safety lie underground inside the subterranean hospital known as the Cave, where pediatrician and managing physician Dr. Amani Ballour and her colleagues Samaher and Dr. Alaa have claimed their right to work as equals alongside their male counterparts, doing their jobs in a way that would be unthinkable in the oppressively patriarchal culture that exists above. Following the women as they contend with daily bombardments, chronic supply shortages and the ever-present threat of chemical attacks, The Cave paints a stirring portrait of courage, resilience and female solidarity.

 

doc_lounge_2016

Doc Lounge Oslo har månedlige dokumentarfilmvisninger, med oppstart i februar 2016. Arrangementene er lagt til første tirsdag i måneden på Caféteateret. Vi ønsker å lage inspirerende kvelder basert på gode dokumentarer, med tilskudd av musikk, underholdning, foredrag, forestillinger eller utstillinger.

https://www.facebook.com/docloungeoslo/