Sing Tango – 22. juni

Tirsdag 22. juni kl. 19:30, 270 kr

Facebook-event

Tangomesteren Astor Piazzollas 100 års dag feires med fyrrige toner og forførende rytmer og kvartetten bestående av internasjonalt kjent sopran Olivera Ticevic, Stavanger symfoni orkesterets fiolinist Maja Vagner, trekkspillist Dejan Milivojevic og pianist Jelena Golubovic tar publikum på en uforglemmelig reise gjennom fargerike gater i Buenos Aires. Mest kjente tango sanger blir arrangert av Drasko Adzic dyktige komponisten og professor i komposisjon ved Musikkakkademiet i Beograd.

Astor Piazzola har endrer tango historien. Han inkluderte klassiske og jazz motiver i den tradisjonelle tango stilen og tango og den som den er i dag, har blitt gjenfødt. Med røtter i bakgateduellens voldsestetikk, livsbejaende afrikanske rytmer og valsens eleganse, tango utrykker både glede og smerte av småskurker og dagdrivere som frekventerte bordeller og bakgater i Argentina og fra 80-tallet har tango begynt sin renessanse og den nye stilen har vunnet hjerter av mennesker verden rundt, igjen.