HANNA VENIA // Releasekonsert – 3. februar

Foto: Estera Johnsrud

Torsdag 3. februar kl. 20:00 (dører kl. 19:00), 250/180 kr


Facebook-event

Med tekstlinja: «Se, her står summen av mine år», trer Hanna Venia fram som en spennende låtskriver og sanger med særpreg. 17. september ga hun ut sitt første album med tittelen «Speil» på Fig Tree Music og torsdag 3. februar skal det endelig feires med slippkonsert på Caféteatret!

Med et pulserende og lekkert lydbilde, snedig lek med ord og stemmeformidling på øverste hylle er dette en sjeldent sterk debut. Omtalt som «en flott historieforteller» med en oppfordring til å gi Hanna Venia mye oppmerksomhet av Tor Hammerø med en 5-er i Nettavisen, og Olav Solvang i Vårt Land skriver om den musikalske formen, «skåret til beinet i all sin enkelhet, men likevel med substans som jeg tror kan fylle lytteren med en frigjørende kraft.»

Sammen med sine trofaste musikere, Martin Sandvik Gjerde, Andreas Rødland Haga og Steinar Mossige, lager Hanna Venia et luftig og lekent lydbilde som med stadig små detaljer i samspill med Hannas låtskriverstil og formidling, gjør at musikken vokser ved hver lytting. At tekstene er på dialekt gjør det hele nærere og oppmuntrer til å la musikken berøre.

Hanna Venia er artistnavnet til sanger og låtskriver Hanna Nydal (f.1992), født og oppvokst i Kristiansand. Hun er utdannet på jazzlinja ved Norges Musikkhøgskole og medlem av det improviserende i vokalensemblet Oslo 14. Musikken hennes finner man i samme musikalske landskap som No.4, Frida Ånnevik og Marthe Wang, samtidig som hun har en tydelig egenart i sin stemme og låtskriving. Hanna Venias musikk er en venn å gå tur i skogen med. Den kan rive i brystet når det går oppover, og leker seg som klukkinga til bekkene. Musikken er organisk, frisk og vakker. Den er jazz, pop og kanskje visekunst, til og med. Hanna Venia skaper rom til å kjenne etter. En god ting å gjøre for seg selv iblant, kan være å høre på Hanna Venia.


Mer:
hannavenia.no
instagram.com/hannavenia
facebook.com/hannavenia
https://spoti.fi/3217Q2N