Kampenjazz og Samspill // Residerende Kapellmester Oddrun Lilja med Moksha og Ustad Ashraf Sharif Khan – 9. januar

Søndag 9. januar kl. 20:00

Oddrun Lilja: gitar og stemme, Ustad Ashraf Sharif Khan: sitar, Sanskriti Shrestha: tablas og stemme, Tore Flatjord: perkusjon

Foto: Millimedia

Trioen Moksha feirer snart ti-årsjubileum og består som fra starten av gitarist Oddrun Lilja, tabla-spiller Sanskriti Shrestha og Tore Flatjord på perkusjon. Musikken deres henter inn inspirasjon fra hele verden og fra her og nå. En ny og unik musikk oppstår.

Som sin første konsert utvider årets residerende kapellmester trioen med en verdensledende stemme på sitar. Ashraf Sharif Khan er Ustad, eller mester, på sitt instrument, akkurat som sin far og syv generasjoner med ragamusikere før ham.

Trioen Moksha slapp sitt debutalbum «The Beauty of an Arbitrary Moment» i 2016. Nå tar de nye steg på jakten etter musikalsk skjønnhet og frihet.

Musikk fra hele verden kommer hjem!

Oddrun Lilja er vår residerende kapellmester 2022.  Oddrun Lilja Jonsdottir er den niende musiker i rekken som kan føye tittelen res.kamp. til navnet sitt. Som flere av våre ledende unge musikere i dag, passer hun ikke inn i noen etablerte bokser. Jazz? Verdensmusikk? Impro? Alt dette og mere til, men alltid med musikalsk skjønnhet i førersetet. 

Etter denne konserten kummer hun tilbake med to andre band, også det i samarbeid med Samspill:
Søndag 23. januar 2022, kl. 20:00 – LILJA
Søndag 27. februar 2022, kl. 20:00 – ORIXA med LILJA/Carvalho/Tollefsbøl/Extended Ground

Konserten er støttet av Norsk jazzforum.