Lille Botsen x Ultima // Den elektriske tannlegestolen

27.–28. august, Gratis – Botsparken Grønland

Facebook-event

Gjennom høstsesongen vil vi presentere musikk, teater, sirkus og annen underholdning på Lille Botsen Amfi (Botsparken, Grønland). Programmet varierer fra gang til gang, stort sett til faste tider, og veksler mellom tema og målgrupper. Lille Botsen er et samarbeid mellom Nordic Black Theatre og Slipp Botsen Fri.

Morten Minothi Kristiansen og Ulrik Ibsen Thorsrud: Den elektriske tannlegestolen

Selv barn og voksne med tannlegeskrekk vil elske vibrasjonene denne helt spesielle, eksperimentelle tannlegestolen byr på. Den er konstruert så lydene beveger seg inn og rundt omkring i kroppen, og lar deg oppleve musikk på en helt ny måte.

Den elektriske tannlegestolen er en interaktiv konsertinstallasjon, sentrert rundt en modifisert 50-talls tannlegestol. Prosjektet hadde premiere under Barnas Ultima-dag på Ultimafestivalen i 2021.

Når man etter seg i stolen, som har høyttalere montert i sete og rygg, får man en bølgeblikkplate påmontert 6 høyttalerelementer lagt over overkropp og ben. Over stolen henger en lyddusj. Nå er du klar for konsert.

Opplevelsen er taktil, overraskende og umiddelbar, og utforsker musikkens fysiske egenskaper. Publikum får en nær, omsluttende og fysisk opplevelse av lyden når høyttalerne er så tett på kroppen, og fordi alle høyttalerne kan styres individuelt, skapes både musikalske og fysiske forløp som utfyller og forsterker hverandre. Det dynamiske og taktile spennet er stort, og spenner fra en lett kiling/hvisking til filleristing/roping.

Musikken fremføres live og befinner seg i landskapet støymusikk, EA, ambient og impro.
Det visuelle uttrykket er også en viktig del av opplevelsen, og skaper assosiasjoner til bl.a. Reodor Felgen, Mad Max og “bakgårdskirurgi” – tenk tannhjul, spaker, brytere, bølgeblikk og et virvar av ledninger. Det er teatralsk, mystisk, skummelt og spennende.

Ideen til installasjonen ble til som en reaksjon på Korona-tiltak og smittevern: Hvordan kan man lage et konsept som ivaretar alle retningslinjer og pålegg? Svaret ble å spille for én og én publikummer.

Om Slipp Botsen Fri- prosjektet:
Vi ønsker å ta i bruk Botsen og skape et mangfoldig kulturhus. Botsen har et unikt potensiale med sin store bygningsmasse, parkanlegg og mur.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB

https://www.botsen.no
https://www.ultima.no