Kampenjazz // Friends & Neighbours

søndag 22. januar kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Friends & Neighbors

Thomas Johansson: trompet, André Roligheten: saksofoner og annen treblås, Oscar Grönberg: piano, Jon Rune Strøm: bass, Tollef Østvang: trommer

Foto Peter Gannushkin

Med amerikansk skrivemåte på bandnavnet er signalet åpenbart. Det er en fascinasjon for amerikanske frijazz-baserte tradisjoner som ligger i bunnen. Navnet er da også hentet fra ei låt og plate – av selveste Ornette Coleman. Men ikke vær i tvil, det er norsk som rakker’n sjøl, på et skyhøyt nivå. Med et lag som fant sammen i Trondheim for snart femten år siden, har de etablert seg som et av de ledende bandene i den skandinaviske energijazz-tradisjonen.

Men ikke frykt, det er lett tilgjengelig, swingende musikk, også med nærmest romantiske trekk. Musikken har en karakter som likner lite annet, med fem musikere som i dag er i den aller ypperste ligaen av europeisk jazz. «En innertier fra fem av de mest interessante musikerne i Europa akkurat nå», skriver salt peanuts* i anmeldelsen av det vel ett år gamle sistealbumet The Earth is #.

Gode naboer er også gode venner!