Kampenjazz // Residerende Kapellmester Thomas Pohlitz Strønen: S3L Quartet

søndag 29. januar kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Thomas Pohlitz Strønen, trommer og musikk, Ståle Storløkken: piano/synth, Otis Sandsjö: saksofon, Jo David Lysne: gitar

Foto Knut Bry

Strønen ønsker å sette beat-orientert musikk i et fokus for sitt residentskap, under en paraply dannet av uttrykksmidler fra jazzen. Der Strønen i flere år har beveget seg over i et samtidspreget kammermusikalsk landskap, ønsker han nå å vende tilbake til en større vektlegging av beat i utvidet forstand. De tre konsertene på Kampenjazz vil være et viktig element i denne kursjusteringen. Men vær ikke redd, det vil fortsatt være utpreget Strønen-musikk. Med andre ord – dynamikk, melodier og tett samspill i sentrum.

Han kaller det fysisk musikk. Musikk du kan bevege deg til, musikk som gjør at kroppen ikke vil stå stille. Musikk som lar deg oppleve ditt eget fysiske liv. Men det er musikk som krever noe av deg: Du får ikke dansen servert på sølvfat. Du må jobbe med den. Og da blir opplevelsen også desto større.

Musikken skal bære preg av beat og det skal svinge. Og for et lag:

En naturbildeskapende gitarist Jo David Lysne, kjent fra egne soloutgivelser og makker i elektronika-bandet Why Kai

Svenske Otis Sandsjö på tenorsaksofon, for tiden boende i Berlin og med stor suksess i hip-hop/ jazz bandet Y- Otis og ikke minst superbandet Koma Saxo.

Ståle Storløkken, Strønen’s tangent-makker i 20 år fra Humcrush, kjent fra Elephant 9 og bandet til Terje Rypdal. Et fenomen i seg selv.

 Shapes of jazz beat music to come!