Kampenjazz // Kjetil Mulelid Trio

søndag 5. februar kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Kjetil A. Mulelid: piano & komposisjoner, Bjørn Marius Hegge: kontrabass, Andreas Winther: trommer

Foto Jonathan Vivaas Kise

Denne trioen har i løpet av kort tid etablert seg som en av de mest spennende pianotrioene i norsk jazz. Med musikere som er unge av år, men med en musikalsk dybde og erfaring som langt overgår flere eldre kolleger. Våren 2022 slapp de sitt tredje album, who do you love the most?, på Rune Grammofon.

Akustisk pianotrio, veien er ikke lang for å trekke linjer tilbake til den klassiske Bill Evans-trioen fra 1961. Men selv om en fascinasjon for denne musikken er hørbar, så er det ingen tvil om at denne trioen hører hjemme på et sted og i en tid langt fra Village Vanguard i juni 1961.

Men noe har de felles: Uttrykksfullt, meditativt, eleganse og strålende skjønnhet. Og med dyp musikalsk forståelse: Musikk med energi, rytmisk kompleksitet og harmonisk mangetydighet, alt over Mulelids bildeskapende melodier.

Som et flygende teppe i frisk kuling på sjøen!