Kampenjazz Sesongstart // Johannes Eick Solo

søndag 3. september kl 20:00
Dørene åpner kl. 19:00

Johannes Eick: 6-strengs kontrabass

Foto: Käthe Øien

For de som har fulgt med aktivt i norsk jazz, er Johannes Eick et godt kjent navn. Og som god Kampenjazzvenn kommer han nå tilbake. Han var med på de flotte albumene Fair Play, i 1989, og Airamero i 1994. Han var også en del av den dobbelt Spellemannvinnende trioen til Vigleik Storaas. Bassisten er i dag medlem i Helge Liens trio, sjekk deres siste plate Revisited.

Våren 2022 hørte vi sist Eick på Kampenjazz: Og da to ganger, først med plateslippet til Helge Liens trio, og deretter i duo med Elin Rosseland. Nå kommer han til Kampenjazz med sin vakre, seksstrengs kontrabass – en bass han skaper vakker musikk med.

I vår slapp Eick soloplaten Music for solo six-string double bass, på Rosselands nye label, Roselyd. Nå får vi høre ham på Kampenjazz, live alene med sitt instrument. Tenker du at solo bass er sært og vanskelig, tar du helt feil. Den iørefallende musikken må du sjekke ut – den vil leve med deg lenge.

Mus-Eick for solo bass!